MevrouwBlauw

(veel) kinderen bij jullie bruiloft? 10 tips om hen te vermaken!

Picture of Machteld Kort

Machteld Kort

Spreker | Zelfstandig trouwambtenaar | Ceremoniemeester
Wordt blij van de liefde. Viert het leven.

Bekijk alle berichten

Komen er op jullie bruiloft (veel) kinderen? Overdag en/ of s ’avonds? En hebben jullie nog geen idee hoe je hen kunt vermaken? Zelf vind ik het echt fantastisch als er kinderen bij aanwezig zijn! Het brengt reuring en een soms verrassende twist. Kinderen zijn zo puur, eerlijk en enthousiast. Juist de onverwachte, gekke of net iets te ondeugende momenten, maken jullie dag tot een onvergetelijke dag!

Een bruiloft met kinderen kan echter soms ook best een uitdaging zijn. In dit artikel geef ik jullie een tiental tips, zodat ook de kids een toffe dag hebben:

1. Geef kinderen een taak

Of het nu jullie eigen kinderen zijn of die van jullie gasten, ze vinden het echt fantastisch om een taak te hebben. Hierbij kun je denken aan het tekenen van een kinderakte, met de hamer op het slagblok slaan, bloemblaadjes strooien, de limonade tap bedienen, ‘barkeeper’ bij de sweet table, de gastenboek-beheerder, noem maar op.

2. Wegwerpcamera of een polaroid camera

Jullie onvergetelijk dag door de ogen van de kinderen. Waarschijnlijk worden het niet de meest gênante en juist incomplete foto’s, maar wel een prachtige (kinder-) kijk op jullie bruiloft! En mogen de kinderen gewoon zelf foto’s maken of geven jullie ze juist fofo-opdrachten? Voorbeeld: maak een foto van…..iemand die taart eet, ….van mensen die zoenen, …van iemand in een witte jurk, etc.

3. Creëer een speelhoek

Met bijvoorbeeld verschillende bord- en kaartspellen, voor diverse leeftijden. Daarnaast kun je ook een ruimere plek kiezen, zoals de tuin van de locatie, waar de kinderen bijvoorbeeld twister of oud Hollandse spellen kunnen doen: ringwerpen, zaklopen, blokgooien, grote vier-op-een-rij, etc.

4. Zorg voor een knutselplek

Een grote tafel met allerlei knutselspul, kleurplaten en allerhande benodigdheden. Bij dat laatste kun  je denken aan wit en gekleurd papier, potloden, schaar, lijm, plakband, glittertape, stempels, etc.

5. Maak een sweet-table

Niets lekkerder dan een plekje waar je allerlei verschillende snoepjes zelf uit mag kiezen. Zet bijvoorbeeld (weck-)potten of schalen op een grote tafel, met een zo’n oude snoepschep. En als het dan ook nog in zo’n puntzakje gedaan kan worden, is het feest helemaal compleet!

6. Voor elk kind een goodiebag

Een tasje helemaal voor jou alleen, welk kind wil dat nou niet? Zet op elk tasje de naam van het kind, die zal zich speciaal voelen! En wat stop je er zoal in? Je kunt denken aan bellenblaas, stickertjes, potje klei, eventueel een kleurboekje en wat potloden, etc.

7. Regel een springkussen

Kinderen vinden het heerlijk om in beweging te zijn! Er zijn gedurende de dag meerdere momenten waarop ze (aan tafel) ‘moeten’ zitten, dus lekker actief kunnen zijn op een springkussen is dan een aangename afwisseling.

8. Regel een (ballonnen) clown/ goochelaar

Een (ballonnen-)clown of goochelaar zal zorgen voor een magische beleving en glimlach bij de kinderen.  Bijkomend voordeel: ook volwassenen vinden een goochelaar, bijv. tijdens jullie receptie, vaak erg leuk!

9. Zorg voor een oppas of nanny

Naast de hierboven genoemde opties kan het ook nog erg prettig zijn om een oppas beschikbaar te hebben voor de kinderen. Zij of hij kan de kinderen dan in de gaten houden en vermaken. Ouders lekker genieten. Win-win situatie!

Tot slot…

En misschien wel de meest belangrijkste tip…kinderen laten zich niet leiden! Geniet van hun aanwezigheid en probeer eventuele ongemakjes om te denken. Gebeurt er toch iets wat jullie niet prettig vinden? Laat de ceremoniemeester het oplossen!

Bericht delen: